ZorgDomein

Hoe kan ik dat als patiënt zelfstandig gebruiken?

Veel huisartsen en ziekenhuizen maken gebruik van het online platform zorgdomein. Grote kans dat jouw huisarts of specialist er dus ook gebruik van maakt. Als je als patiënt met zorgdomein moet werken is het natuurlijk fijn om te weten wat je er allemaal mee kan. Het doel van deze blog is om jou te helpen bij het zelfstandig te kunnen zijn met en binnen het platform zorgdomein.

Waarvoor is ZorgDomein?
De meeste huisartsenpraktijken en ziekenhuizen in Nederland zijn op het online platform ZorgDomein aangesloten, waardoor een groot netwerk van zorgaanbieders is gecreëerd. Eveneens gebruiken veel andere zorgaanbieders, zoals gemeenten, de gehandicaptenzorg, de GGZ, jeugdhulpverlening en thuiszorgorganisaties ZorgDomein om de hulpverlening te verbeteren. Jaarlijks worden via het platform ongeveer 11 miljoen verwijzingen verwerkt. Daarnaast behandelt het programma diagnostiek aanvragen, rapportages en teleconsulten. Het platform vervult een heel belangrijke rol in de doorverwijzing van patiënten. Wanneer een huisarts bijvoorbeeld zijn patiënt naar een zorginstelling doorverwijst, voert hij of zij de gegevens in ZorgDomein in, waarna deze naar de desbetreffende zorginstelling worden verzonden. Hier aangekomen, wordt de informatie verwerkt en in het eigen systeem geplaatst. De zorginstelling heeft nu de afspraak met de patiënt vastgelegd en is al in het bezit van de doorverwijzing en de medische achtergrond van de desbetreffende patiënt. De arts die de patiënt gaat behandelen is op deze manier beter voorbereid en meer op de hoogte.

Naast het efficiënte contact tussen zorgverleners van allerlei takken uit de gezondheidszorg, biedt ZorgDomein ook informatie voor patiënten zelf. Bij een doorverwijzing krijg jij een mail, waarmee jij zelf kan inloggen op het platform van ZorgDomein. Hier kan je alle informatie over het bezoek vinden. Er staat vermeld hoe iemand een afspraak kan maken en wat de voorbereiding van het bezoek inhoudt. ZorgDomein biedt dus een helder overzicht waar zowel zorgverlener als patiënt makkelijk alle informatie over hun afspraken kan vinden.

 

Een digitale verwijsbrief openen

Als jij door jouw huisarts wordt doorverwezen, krijg je niet meer fysiek de verwijsbrief. Deze haal je zelf digitaal op bij het ZorgDomein. Jij ontvangt na de doorverwijzing een mail met een unieke link naar ZorgDomein. Hier staat de digitale verwijsbrief voor je klaar, met alle belangrijke details over de verwijzing erin.

Na het openen van de mail, moet je op inloggen te klikken. Hierna kan je het aangegeven mobiele nummer controleren en eventueel aanvullen. Vervolgens klik je op de sms-code. Op jouw telefoon verschijnt dan een sms met opnieuw een unieke toegangscode. Deze code kun je op het platform van ZorgDomein in het veld “vul de sms-code in” invoeren, waarna je kunt inloggen. Als je deze stappen hebt gedaan, opent de digitale verwijsbrief zich. Hierin kun je vinden wie jou heeft doorverwezen, naar wie jij bent doorverwezen, hoe een afspraak kan worden gemaakt en andere informatie die van belang is voor jouw bezoek aan de arts.

De website van ZorgDomein

Heb je nog meer vragen of wil je graag meer informatie. Dan kunt je het beste de website van zorgdomein zelf bezoeken. Zie hieronder de link voor patiënten. https://zorgdomein.com/ikwil/mijn-afspraak/

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws met betrekking tot jouw gezondheid? Schrijf je dan snel in!

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Bedankt voor uw aanmelding.

Wilt u uw zelfredzaamheid nog meer vergroten? Schrijf u dan ook in voor onze zelfredzaamheid challenge!

Bedankt voor uw aanmelding.

Wilt u ook gratis tips ontvangen? Schrijf u dan ook in voor onze nieuwsbrief!

De Digitale Wijkverpleegkundige

Specialist in zelfredzaamheid

Wil je gratis zelfredzaamheidstips?

Schrijf je dan nu in!